Bou & Associats | Obligació dels autònoms d'incorporar-se al Sistema RED
Obligació dels autònoms d’incorporar-se al Sistema RED

Obligació dels autònoms d’incorporar-se al Sistema RED

Els autònoms estan obligats a realitzar els seus tràmits, rebre i signar notificacions per via electrònica

A partir de l’1 d’octubre de 2018, els treballadors autònoms estan obligats a dur a terme tots els tràmits, inclosa la recepció i signatura de notificacions, per Sistema RED.

Aquesta normativa afecta a tots els treballadors autònoms, així com els treballadors Agraris (SETA) i del Mar.

És important saber que no hi haurà notificacions postals on s’informi d’aquesta nova mesura, els autònoms ho han de posar en pràctica a partir d’ara.

Possibilitats de dur a terme els tràmits:
– Seu Electrònica de la Seguretat Social (SEDESS). El treballador per compta pròpia podrà realitzar les gestions directament amb la Tresoreria General de la Seguretat Social mitjançant els serveis electrònics disponibles.
– Sistema Red (Reemissió Electrònica de Dades). L’autoritzat RED és qui actua representant al treballador autònom.

Com poden fer-ho?
El treballador autònom pot afiliar-se ell mateix com a autoritzat RED, o bé fer-ho a través d’una gestoria. El treballador per compte propi que ja disposa d’un assessor autoritzat RED que faci les gestions en nom seu, no ha de realitzar cap tràmit. Per contra, l’autònom que vulgui figurar com a autoritzat RED, ha de disposar d’un certificat digital. L’autoritzat RED es pre-assigna a l’interessat, que a través de la Seu Electrònica de la TGSS confirmarà la seva assignació.

Alguns dels tràmits que podreu gestionar:
– Alta i baixa en RETA.
– Canvi en la base de cotització.
– Modificació de l’activitat.
– Variació de dades.
– Obtenció d’informes i certificats.
– Obtenir vida laboral i bases de cotització, etc.
– Recepció i signatura de notificacions telemàtiques.

Així doncs, preguem que si encara no disposen de certificat digital i estan inclosos en qualsevol dels supòsits esmentats, es posin en contacte amb nosaltres de manera urgent per tal de poder sol·licitar-lo el més aviat possible, i si escau assignar-nos com a autoritzats per a poder rebre i signar les notificacions telemàtiques, així com dur a terme els tràmits que necessitin a través d’aquest canal.